Receptár študenta

Jednoduché,rýchle a chutné jedlá, ktoré zvládne pripraviť každý.

Varenie ryže

Uvariť ryžu je pomerne jednoduché, stačí nám ryža, hrniec a zachovať správny pomer ryže a vody. Ryžu nasypeme do sitka, poriadne premyjeme a vložíme do hrnca. Následne prilejeme príslušné množstvo vody, privedieme do varu a varíme po dobu 8 minút. Pomer ryže a vody je uvedený v nasledujúcej tabuľke:

Počet porcií Objem surovej ryže Objem vody
1 0,5 hrnčeka 1 hrnček
2 1 hrnček 2 hrnčeky
3 1,5 hrnčeka 3 hrnčeky
4 2 hrnčeky 4 hrnčeky


Krájanie cibule

Pozrite si video od Gordona Ramsayho ako jednoducho nakrájať cibuľu na jemno. Zdroj videa: https://www.youtube.com/watch?v=dCGS067s0zo&ab_channel=GordonRamsay



Zábavné okienko

Viete odkiaľ pôvodne pochádzajú nasledujúce jedlá? Kliknutím na príslušnú vlajku si môžte overiť svoj tip - otvorí sa príslušný recept. Ak sa recept zhoduje s Vašim tipom, uhádli ste!


Vlajky Ćína Taliansko Slovensko Paraguaj Grecko Španielsko