Varenie ryže
Uvariť ryžu je pomerne jednoduché, stačí nám ryža, hrniec a zachovať správny pomer ryže a vody. Ryžu nasypeme do sitka, poriadne premyjeme a vložíme do hrnca. Následne prilejeme príslušné množstvo vody, privedieme do varu a varíme po dobu 8 minút. Pomer ryže a vody je uvedený v nasledujúcej tabuľke:
Počet porcií | Objem surovej ryže | Objem vody |
---|---|---|
1 | 0,5 hrnčeka | 1 hrnček |
2 | 1 hrnček | 2 hrnčeky |
3 | 1,5 hrnčeka | 3 hrnčeky |
4 | 2 hrnčeky | 4 hrnčeky |
Krájanie cibule
Pozrite si video od Gordona Ramsayho ako jednoducho nakrájať cibuľu na jemno. Zdroj videa: https://www.youtube.com/watch?v=dCGS067s0zo&ab_channel=GordonRamsay
Zábavné okienko
Viete odkiaľ pôvodne pochádzajú nasledujúce jedlá? Kliknutím na príslušnú vlajku si môžte overiť svoj tip - otvorí sa príslušný recept. Ak sa recept zhoduje s Vašim tipom, uhádli ste!
- Pizza
- Granadiersky pochod
- Špagety Carbonara
- Pražená ryža
- Paradajková polievka
- Zemiaková polievka
