Paradajková polievka

Ingrediencie:
- Paradajkový pretlak (200g)
- Voda + zeleninový bujón (2 kocky) alebo zeleninový vývar (1,5 litra)
- Cibuľa
- Provensálske korenie (tymián, bazalka, rozmarín, koriander, oregáno, majorán..)
- Soľ
- Cukor
- Kuchynský Olej
- Syr
Príprava:
Do stredného hrnca nalejeme zo 2 lyžice kuchynského oleja a rýchlo osmažíme očistenú cibuľu v celku. Následne zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme pretlak, dobre rozmiešame a zmes privedieme do varu.
V prípade ak ste nepoužili vývar, ale čistú vodu, pridáme bujón až keď voda vrie, aby sa dobre rozpustil. Pridáme koreniny podľa chuti a necháme variť 10 minút, aby sa uvoľnila aróma z cibule a z korenia.
Na záver dochutíme cukrom a soľou. Niektorí ľudia majú radi sladkú, niektorí robia paradajkovú polievku na slano. Voľba je na Vás. Pri podávaní posypeme polievku strúhaným syrom, ktorý doplní chuť a
pokiaľ je polievka ešte teplá, príjemne sa v nej roztopí.