Receptár študenta

Jednoduché,rýchle a chutné jedlá, ktoré zvládne pripraviť každý.

Recepty > Domáca pizza

Domáca pizza

Pizza

Ingrediencie:


Cesto:


Omáčka sugo:


Prísady na pizzu (voliteľné):


Príprava cesta:

Do misky nalejeme 180ml mlieka a pridáme lyžicu cukru spolu s droždím. Dobre rozmiešame a necháme postáť 5 minút, aby sa droždie "zobudilo". Následne prilejeme 2PL olivového oleja a prisypeme 300g hladkej múky a štipku soli. Cesto dobre rozmiešame a odložíme na hodinu na teplé miesto aby trošku nakyslo.

Príprava paradajkovej omáčky na pizzu (sugo):

Do mixéra vložíme konzervu lúpaných paradajok (cca 400g), prilejeme 2 PL olivového oleja, čajovú lyžičku soli a 2 čajové lyžičky provensálskeho korenia alebo korenia na pizzu. Dobre rozmixujeme. Paradajková omáčka z jednej konzervy paradajok je na 2 pizze.

Príprava pizze:

Rúru predhrejeme s dostatočným predstihom na 250°C. Ak máte mramorovú dosku na pečenie pizze, nechajte ju v rúre ohriať po dobu 1 hodiny pre najlepší výsledok (lepšia alternatíva plechu na pečenie). Kým sa rúra ohrieva vystelieme plech papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozťaháme. Menej zruční môžu použiť valček na rovnomerné rozvaľkanie cesta na plechu. Cesto potrieme pripravenou paradajkovou omáčkou (sugom) a rovnomerne rozložíme naše vybrané prísady. Najprv na omáčku ukladáme mäsité prísady, následne zeleninu a na vrch nastrúhame syr. Syr navrchu sa v rúre rovnomerne roztopí a udrží naše prísady pohromade, preto ide na úplný vrch.

Pizzu vložíme do rozpálenej rúry a pečieme po dobu 8-12 minút podľa množstva prísad. Stav pizze môžte skontrolovať podľa sfarbenia okrajov, farby a konzistencie strúhaného syra. Ak sú okraje hnedé a syr roztopený, pizza bude hotová.
Dobrú chuť!

Späť hore