Receptár študenta

Jednoduché,rýchle a chutné jedlá, ktoré zvládne pripraviť každý.

Recepty > Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Výslovnosť:

Zdroj:notevibes.com

Špagety Carbonara

Ingrediencie (4 porcie):


Príprava:

Pripravíme si vodu na špagety podľa návodu na obale. Kým voda zovrie, pripravíme si základ pre omáčku:

Slaninu nakrájame na drobné plátky a hodíme na panvicu a jemne opečieme. Výpek z tuku zo slaniny nám vytvorí základ pre omáčku.

Medzičasom nám už pravdepodobne vrie voda na špagety, pridáme ich teda do vody a varíme podľa inštrukcií na obale. Kým sa špagety varia, pripravíme zvyšok omáčky:

Do misky rozbijeme vajíčka. Pre výraznejšiu farbu môžme zo štvrtého vajíčka pridať do omáčky len žĺtko. Vajíčka rozšľaháme. Do misky nastrúhame syr a pridáme trošku čierneho korenia. Celú zmes v miske dobre rozmiešame.

Uvarené špagety precedíme a pridáme na panvicu so slaninou a jej výpekom a premiešame, aby sa chuť slaniny a výpek dostal na všetky špagety. Horák pod panvicou vypneme, a kým sú špagety ešte horúce, vmiešame vajíčkovo-syrovú zmes. Teplo zo špagiet primerane uvarí pridanú omáčku, čo zaručí, že nám nevznikne praženica.

Okamžite podávame. Špagety môžme pri podávaní dozdobiť strúhaným syrom a mletým čiernym korením. Dobrú chuť!

Späť hore