Receptár študenta

Jednoduché,rýchle a chutné jedlá, ktoré zvládne pripraviť každý.

Recepty > Zemiaková polievka

Zemiaková polievka

Zemiaková polievka

Ingrediencie:


Príprava:

Očistíme cibuľu a zemiaky. Cibuľu pokrájame na drobno a zemiaky na menšie kocky. Cibuľu pridáme do hrnca s olejom a opražíme do zlatista. Keď je cibuľa opražená, pridáme kocky zemiakov a zľahka opečieme na cibuľke. Zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme zeleninový bujón, korenie, bobkový list a varíme po dobu 20-25 minút, kým sa zemiaky neuvaria. Keď sú zemiaky uvarené, vyberieme z hrnca bobkový list, pridáme smotanu a celú zmes pomixujeme ponorným mixérom. Následne polievku dochutíme soľou a octom (1 polievková lyžica octu by mala stačiť), a necháme variť ďalších 5 minút.

Recept je veľmi jednoduchý. K polievke sa hodí opečený chlieb potretý cesnakom, alebo pre väčších gurmánov pečený cícer: Konzervu cíceru zbavíme vody, zmiešame s malým množstvom oleja, kurkumy, bieleho korenia a soli, rozložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch po dobu 15 minút. Takto opečený cícer môžme pridať priamo do polievky, čím ju zároveň ozdobíme.

Späť hore